Daar ga je dan website…welkom op het Wereld Wijde Web

Wat tof dat je je nieuwsgierigheid niet hebt bedwongen om een kijkje te nemen bij mijn eerste blog. Ik zal in deze blog mijn haat-liefde ervaring met het bouwen van mijn website met je delen.

Ik zal maar gelijk bekennen dat ik, als georganiseerde chaoot met perfectionistische trekken en groentje in website-,blog-marketing-vaardigheden, met de creatie van deze website behoorlijk op de proef gesteld ben.

Jawel, ik had ze een tijdje niet gezien, maar daar waren ze weer, die zelfkritische, oordelende, twijfelende en demotiverende gedachten. Gevoelens van ongeduld, frustratie en onzekerheid zijn geregeld de revue gepasseerd en ik betrapte mezelf meerdere malen op websitebouw-ontwijkend gedrag…

Ook ik als ervaren mindfulness beoefenaar had, terugblikkend, best wel wat ‘mindfuller’ met de door mijn eigen negatieve gedachten gecreĆ«erde berg (lees: website maken) om kunnen gaan. Wat heb ik het mezelf toch moeilijk gemaakt en wat heeft me dit toch weer veel tijd en energie gekost.

Totdat ik ‘wakker’ werd.

Wat gebeurt hier, wat gebeurt er met mij en waar ben ik in vredesnaam nou allemaal mee bezig? In het kader van ‘practice what you preach’ ben ik met mijn chaotische hoofd en gestresste lijf maar eens gaan zitten. In alle drukte een momentje voor mezelf. Gaan zitten en ademen. Bewust wordend van alles wat er zich in mij en om me heen afspeelt. Afstand nemend van mijn emotionele reacties op de volledig uitvergrote ‘berg’ waar ik steeds meer tegenop ging zien.

Alsof de mist optrok kwam er ruimte, helderheid en focus. Ik wist wat ik moest doen, hoe ik het moest doen en er kwam ongeremde motivatie los. En ja, her en der probeerde dat negatieve stemmetje me af te remmen door teksten als: ‘Het is niet goed genoeg’, ‘het komt nooit af’, ‘je kunt het niet’ en ‘het is onmogelijk’…

Maar nu liet ik m’n gedachten me niet meer ontmoedigen. Ik merkte ze op en liet ze net zo makkelijk weer los om mijn missie gestaag voort te zetten. Ik kon het resultaat al zien en bijna proeven. De overwinning was nabij. Geduld, vertrouwen en telkens opnieuw ervoor gaan zitten om uiteindelijk te beseffen: het is goed zoals het is…

Mithra Falter

 

4 gedachten over “Daar ga je dan website…welkom op het Wereld Wijde Web”

 1. Zooooo herkenbaar…
  vallen we allemaal niet eens stil om te beseffen dat we wellicht een afslag hebben gemist? En wat dan? ergo: je ICT technische verhaal schurkt in ieder geval tegen mijn waarheid van het leven, daarom ben ik erg trots op het feit dat jij ook die hindernis hebt genomen en overwonnen.
  Chapeau en cheerio,
  Groetjes bo van Heeswijk
  Generalist bij WijEindhoven.

 2. Lieve Mithra,
  Wat een prachtige website! Gefeliciteerd!
  En dankjewel voor je blog waar ik als alleswillende, ietswat chaotische, perfectionistische moeder en ondernemer toch weer even wordt gewezen op: ademen, stil staan, jezelf liefhebben en vergeven en vooral: be a human being, not a human doing…
  Liefs en succes,
  Anna

 3. Hoi Mithra,

  Geweldig om te zien hoe jij je een weg hebt geslagen in deze digitale wereld… en om dit zo terug te lezen in je blog, dat min of meer heel openhartig jouw emotionele rollercoaster beschrijft. Rollercoasters gaan nou eenmaal omhoog en keihard weer omlaag. Een probleem bij velen is echter om er uberhaupt in te stappen en het een kans te geven. Jij bent nu ingestapt, dus maak het ritje lekker af. Door deze stap zul je uiteindelijk veel meer kunnen genieten van je vakgebied. Heel veel succes met je bedrijf.
  Groetjes Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *